Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@11:56:30 GMT

سومين «سرمايه خارجي کلان» در ايران فرود آمد

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۴۵۶۶۶

خبرگزاري آريا - سومين فرود سرمايه کلان خارجي در کشور در يک ماه اخير کليد خورد.

به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، استارت قراردادهاي کلان در اين مدت با قرارداد 5 ميليارد دلاري کنسرسيومي به رهبري توتال و شرکت ملي نفت ايران در نيمه تير ماه امسال زده شد تا اين شرکت با اعتماد 20 ساله به اقتصاد ايران سرمايه خود را وارد پارس جنوبي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن هفته گذشته با امضاي قرارداد تامين مالي پروژه برقي‌سازي راه آهن تهران-مشهد با چيني‌ها رکورد جذب فاينانس در کشور شکسته شد. حال، با ورود روس‌ها سومين قرارداد مهم خارجي نيز روز گذشته امضا شد.

به گزارش اقتصادنيوز، اختلاف ميان دو وزارتخانه راه و شهرسازي و صنعت، معدن و تجارت بر سر واردات 6هزار واگن باري از روسيه را مي‌توان سرآغاز کليد خوردن قرارداد توليد مشترک ميان روس‌ها و ايراني‌ها دانست؛ به‌طوري که محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت سال گذشته به‌صورت رسمي درباره واردات واگن اعلام کرد: «اگر واگني از خارج کشور وارد شود، روي ريل‌ها مي‌خوابد تا واگن خارجي وارد کشور نشود.» واکنشي که موجب شد تا قرارداد واردات به قرارداد توليد مشترک با فايناس از سوي روسيه بدل شود.

براساس قراردادي که روز گذشته ميان سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) با شرکت «ترنس مش هلدينگ» روسيه منعقد شد، استارت تاسيس يک شرکت مشترک (JV) با سهم سرمايه‌گذاري 80 درصدي طرف خارجي (شرکت ترنس مش) و 20 درصد سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران زده شد و براين اساس مقرر شد تا شرکت روسي پس از تشکيل اين شرکت مشترک و خريد شرکت واگن پارس اقدام به توليد و تامين محصولات مورد نياز کشور در حوزه‌هاي تعيين شده صنايع ريلي کند. براساس اين قرارداد، در فاز اول توليد دو هزار واگن مسافري و مترو در دستور کار قرار خواهد گرفت و به مرور زمان متناسب با پروژه‌هاي آتي حجم سرمايه‌گذاري دو طرف افزايش خواهد يافت. استارت توليد دو هزار واگن در حالي زده شد که براساس برآورد صورت‌گرفته نياز کشور بيش از 8 تا 10 هزار واگن است. در اين خصوص رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با اعلام اينکه از محورهاي مهم اين قرارداد استفاده حداکثري از توليد داخل است، اظهار کرد: مديريت در اين قرارداد چرخشي است و تامين مالي هم ازسوي طرف روسي انجام شده است. با توجه به اظهارات منصور معظمي در سال اول مديريت با شرکت مش هلدينگ روسيه خواهد بود و پس از آن مديريت به‌صورت چرخشي اجرايي خواهد شد. به گفته معظمي، سال گذشته قرار بود 6 هزار دستگاه واگن توسط وزارت راه به کشور وارد شود که با واکنش وزير صنعت، معدن و تجارت مواجه شد؛ واکنشي که موجب شد تا در نهايت هزار و 100 دستگاه واگن از روسيه وارد شود؛ اما بقيه واگن‌ها در داخل توليد خواهد شد.

اما درخصوص ارزش واگن پارس که مقرر شده تا 80 درصد از سهام آن به شرکت روسي واگذار شود نيز معظمي اعلام کرد که بحث خريد کارخانه نهايي شده است و شرکت واگن پارس آورده طرف مقابل محسوب مي‌شود و رقم موردنظر براساس قيمت کارشناسي پرداخت خواهد شد. علاوه بر توليد در اين قرارداد بندهايي نيز در راستاي صادرات واگن‌هاي توليدي در کشور در نظر گرفته شده است که به گفته رئيس هيات‌عامل ايدرو مسووليت صادرات برعهده آلستوم فرانسه (که 33درصد سهام شرکت ترنس مش هلدينگ روسيه را در اختيار دارد) يا ترنس مش هلدينگ است؛ چرا که به شبکه جهاني وصل هستند و خودشان جزو صادرکنندگان عمده به حساب مي‌آيند.

محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت در اين مراسم با اشاره به اينکه دولت حمل و نقل عمومي را در اولويت قرار داده و در برنامه ششم توسعه تاکيد بسياري بر توسعه حمل و نقل ريلي شده است، اظهار کرد: يکي از موارد بسيار جدي و مهم که در دستور کار دولت قرار گرفته، توسعه حمل و نقل ريلي است و در اين راستا قوانين و مصوبات لازم مصوب شده است. وي ادامه داد: توليد دو هزار دستگاه واگن در فاز اول در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر اين تعداد زيادي واگن مسافري و باري توليد خواهد شد. همچنين از 6هزار واگن باري که وزارت راه و شهرسازي و پيمانکاران علاقه‌مند به خريداري آن از روسيه بودند با هماهنگي‌هاي انجام شده قرار بر اين است که 1100 دستگاه آن وارد و نزديک به مابقي آن با مشارکت در داخل کشور ساخته شود. وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينکه پروژه مذکور که مربوط به توليد واگن خواهد بود پروژه‌اي طولاني‌مدت است که نزديک به 30 سال و حتي بيشتر طول خواهد کشيد، گفت: 80 درصد سرمايه‌گذاري در اين بخش مربوط به شرکت خارجي و 20 درصد مربوط به ايدرو است که اگر لازم باشد در آينده نيز مي‌تواند تغيير کند؛ هرچند که ما معتقديم اين ميزان مناسب است و شرکت روسي معتبرترين و بزرگ ترين شرکت حمل و نقل اين کشور است.

وي با بيان اينکه واگن‌هايمان در تهران و شهرستان‌هايي که داراي مترو هستند يا مترو خواهند داشت بسيار محدود است، عنوان کرد: اميدواريم با توليد و عرضه واگن‌هاي مناسب اين مشکل به تدريج در کشور برطرف شود. وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه همچنين با اشاره به اينکه ايران از توسعه روابط با کشورهاي همسايه و کشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا استقبال مي‌کند، اظهار کرد: توافق با اوراسيا در ارمنستان در حال انجام است و پنج کشور عضو حضور دارند. اميدواريم در سفري که به ارمنستان انجام شده و معاونان وزير حضور دارند کار تمام شود و در اکتبر سال جاري که قرار است روساي هر پنج کشور عضو اوراسيا با يکديگر ملاقات کنند موافقت‌نامه به تصويب نهايي برسد. نعمت‌زاده درباره ميزان داخلي‌سازي اين پروژه نيز گفت: ميزان داخلي‌سازي واگن‌ها در شروع توليد، 55 درصد پيش بيني شده که به تدريج افزايش خواهد يافت. وي با اشاره به اينکه در قالب همکاري ايران و روسيه، طرف خارجي شرکت واگن پارس را خريداري خواهد کرد، ادامه داد: شرکت واگن پارس طي سال‌هاي گذشته تقريبا نيمه تعطيل بود؛ ولي در يکي دو سال اخير فعال شده و در قالب توافق‌نامه جديد با روس‌ها نيز تمام ظرفيت آن فعال خواهد شد.
اخبار حاشيه
در مراسم امضاي قرارداد مشترک توليد واگن بين سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و شرکت ترنس مش هولدينگ روسيه علاوه بر طرف‌هاي قرارداد سفير روسيه، معاون حقوقي و امور بين الملل وزير امور خارجه، وزير صنعت، معدن و تجارت و ساير مقامات دو کشور نيز حضور داشتند. حضور ميهمان‌هاي سياسي در اين مراسم موجب شد تا اين در نشست خبرهاي ديگر نيز اعلام شود که در اين خصوص مي‌توان به خبر اعلام شده از سوي لوان جاگاريان، سفير روسيه مبني بر حذف رواديد در سفر ايراني‌ها به روسيه از دو ماه آينده اشاره کرد.

دوران تحريم را فراموش نمي‌کنيم
سيد عباس عراقچي، در اين نشست با تاکيد بر اينکه روسيه جزو اولويت‌هاي ايران براي انعقاد قراردادهاي پسابرجام است، گفت: ايران دوستان خود در دوران تحريم‌ها را فراموش نمي‌کند و در همکاري‌هاي آينده ايران بيشتر حضور خواهند داشت. معاون وزير امور خارجه براين نکته نيز تاکيد کرد که امضاي توافق نامه‌هاي همکاري با شرکت‌هاي خارجي نشان مي‌دهد که با وجود فشارهاي آمريکا و رژيم صهيونيستي، فضاي مناسبي براي سرمايه‌گذاري در ايران وجود دارد. وي اظهار کرد: پس از گذشت يک سال و نيم از توافق برجام، مذاکرات با هيات‌هاي خارجي به سرانجام رسيده است و ما شاهد امضاي قراردادها و توافق نامه‌ها هستيم. معاون حقوقي و امور بين الملل وزير امور خارجه يادآور شد: قرارداد توتال و اين قرارداد نشان مي‌دهد تنوع در همکاري‌هاي اقتصادي ايران با کشورهاي اروپايي، آسيايي و دوستان قديمي ايران به‌ويژه روسيه ادامه دارد.
اقتصادنيوز
110


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • سند جامع سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران